Sfaturi sedinta foto acasa Botez

Cateva sfaturi pentru parinti

Accesorii – Este important sa aveti in casa o patura mare (180-200cm), uni, cat mai neutra, de preferabil o culoare mai pastelata, cu o textura mai pufoasa.
De asemenea , niste esarfe fara modele pe ele, tot ceva intr-o singura culoare, pot fi si pufoase, in culori mai palide, sau neutre.
Pentru fetite e bine daca exista niste bentite, pampoane, fustite tutu, accesorii dragalase.
Pentru baietei, niste pantalonasi scurti, cu bretele sau fara, o sepcuta sau o palarie hazlie, un papion, o cravata, o jucarie interesanta.
Nu trebuie sa fie toate acccesoriile enumerate, dar e bine sa existe cateva din ele. Este nevoie si de mai multe perne, doua, trei mari si 2 mici, nu conteaza culoarea, pentru ca nu se vor vedea.
Si noi o sa venim cu cateva accesorii si costumase delicate pentru bebei.

Fiti pregatiti – Rochita sau costumasul de botez sunt la fel de importante ca o rochie de mireasa. Este bine sa aveti pregatita o tinuta de rezerva, in caz ca au loc unele accidente neplacute.

Copilul trebuie sa fie hranit cu 20-30 minute inainte sa ajungem la locatie si sa nu aiba sosete in picioare sau haine stramte, pentru ca raman urme pe piele.


Obtineti permisiunea pentru fotografii in biserica – Unele biserici nu permit fotografierea cu blit, astfel incat este indicat sa intrebati si sa obtineti permisiunea preotului in prealabil.


Ajutati-l pe bebe sa se relaxeze – Fotografia de bebelusi este imprevizibila. De aceea, nu voi exista sa cer ajutorul vostru pentru a distra copilul, astfel incat sa pot obtine o gama larga de ipostaze inedite si expresii faciale amuzante.

Ar fi bine ca la sedinta foto de acasa sa fie 1-2 persoane prin preajma, care sa ne ajute cu lumina patura, aranjatul copilului, distractia copilului.