Contract

Ce inseamna sa lucrezi cu un contract care iti apara drepturile?

Siguranta, protectie, liniste, sa iti pregatesti venirea pe lume a noului membru al familiei , fara sa iti mai faci griji si pentru sedinta foto de la botez.

Pentru fotografia corporate, contractul reprezinta conditia sine qua non a existentei relatiei de business intre parti.

În trecut prestarea de servicii fotografice se baza în mare parte pe înțelegeri verbale între părți pentru că, la începtul anilor ’90 în România nu exista o legislație foarte clară în domeniu, iar oamenii nu înțelegeau prea bine cu ce se mănâncă domeniul afacerilor legale. Pe atunci era suficient ca un fotograf să se prezinte la un eveniment și să livreze câteva imagini, iar restul nu mai conta. În zilele noastre, clienții doresc fotografii de calitate într-o anume manieră, iar fotografii, pentru a face o treabă cât mai bună, au nevoie de anumite condiții. De aceea a apărut necesitatea unui contract între părți, unde să fie stipulate toate clauzele, pentru ca la final fiecare să fie să fie mulțumit de rezultate. Clientul să aibă fotografiile dorite, iar fotograful să fie remunerat corespunzător.

Un fotograf care lucreaza legal este fie SRL fie PFA, acesta isi onoreaza datoriile catre stat si este acreditat comercial sa desfasoare aceste activitati de prestare servicii fotografice sau videografice. Astfel un fotograf inregistrat prin faptul ca a emis factura sau bon fiscal pentru platile incasate va poate oferi siguranta si calitatea unui serviciu profesionist bine facut.